Recenze

Thug Kitchen
07.06.2017

Recenze: Thug Kitchen

Se zdravým stravováním, které je založené na rostlinných ingrediencích, se poslední dobou roztrhl pytel. Nové kuchařky s veganskými a raw recepty se vydávají jako na běžícím páse. Thug Kitchen: Fuck(t) drsná veganská kuchařka je ale o ničem jiném.

Ke dnu
01.06.2017

Recenze: Anna Bolavá - Ke dnu

Do močálů se vydávají jen ti, kteří míří ke dnu…

Frank Derrick
12.05.2017

Recenze: Mimořádný život Franka Derricka, 81 let

S hlavními hrdiny v důchodovém věku se v několika posledních letech roztrhl pytel, namátkou lze jmenovat třeba finské Babičky, českou paní Grimmovou nebo stoletého švédského staříka Alana, který stál v čele nové gerontofilní vlny a tak nějak to celé odstartoval. Jak uspěje v letité konkurenci anglický penzista, Frank Derrick, věk 81?

Poslední
03.05.2017

Recenze: Alexandra Oliva - Poslední

Co kdyby zítra přišel konec světa, a vám o tom nikdo neřekl?

Lúzři
26.04.2017

Recenze: Sophie Hénaff - Lúzři

Lúzři jsou první z oceňované série francouzských detektivek, kde hraje hlavní roli tým neschopných, nepohodlných a nežádoucích policistů. Dotyčných se však zároveň nelze oficiální cestou zbavit, proto jsou pouze elegantně odsunuti z centra dění. Obhájí Lúzři svou pověst? Stojí také za přečtení?

Příliš krátký provaz
20.04.2017

Recenze: Příliš krátký provaz

Seriózní politický thriller s hackerem v hlavní roli zní rozhodně lákavě, tím spíše, že dosud tento sub-žánr mnoho zajímavých titulů nevyprodukoval.

Země odpoledního slunce
10.04.2017

Jak to vidí Buxmaker: Země odpoledního slunce

Země odpoledního slunce je velmi rozporuplnou knihou. Na jednu stranu se jedná o nadprůměrnou historickou romanci z éry swingu, na stranu druhou za ní stojí důkladný průzkum dobových pramenů a odborné literatury. Barbara Woodová je ostřílená autorka historických románů i romantiky a ve své novince obě své vášně spojuje. Výsledný mix je velmi lákavý a čte se přes značný rozsah jedním dechem.

Vášnivý lhář
06.04.2017

Recenze - Christina Lauren: Vášnivý lhář

London se po několika letech strávených na vysoké škole oddává surfování, po nocích pracuje za barem, vysedává s kamarády a důkladně zkoumá, jak to vlastně v životě chodí. Ale když ji jednou ráno spláchne pořádná vlna a večer ji převálcuje sexy úsměv Luka, vychýlí se ze svého kurzu… a nabere jeho směr.

Vegetariánka
30.03.2017

Recenze: Vegetariánka

Příběh o ženě, která přestala jíst maso. Že to zní banálně? Naopak, máme teprve březen a Vegetariánka již teď aspiruje na nejsilnější titul roku. Dočkala se konec konců i nominace na Magnesii Literu, nemluvě o tom, že loni vyhrála prestižní Man Bookerovu cenu.

Manželé odvedle
10.03.2017

Exkluzivní recenze: Manželé odvedle

Sympatický pár odvedle vás pozval na malou, klidnou, slavnostní večeři. Šli byste rádi, od té doby, co máte dítě, jste si vlastně ještě nikam nevyrazili. Jen se vám nechce na party rušit pláčem vaší novorozené dcerky, proto se ji rozhodnete nechat doma samotnou. Je to koneckonců jen pro jednou, je to hned u sousedů a navíc ji budete každou chvíli kontrolovat. Jenže když se vracíte domů, najdete dveře od domu otevřené a postýlku prázdnou… Ve vašem domě byl někdo cizí - a unesl vaše dítě.