Recenze

Spojené státy japonské
19.02.2018

Recenze - Peter Tieryas: Spojené státy japonské

Fašisté vyhráli druhou světovou válku, Němci obsadili Evropu a Japonsko si za použití jaderných zbraní podrobilo Spojené státy (a také půlku Asie, ale ta nikoho nezajímá). Je čtyřicet let po válce. Američané přijali japonská jména a víru ve zbožštělého císaře, americkými městy se plíží agenti tajné policie Tokkó, hranice střeží obří roboti a napříč císařstvím vládne všeobecný blahobyt – a politické dusno. Vítejte ve Spojených státech japonských.

Všechno, co máme
05.02.2018

Recenze - Kerry Lonsdaleová: Všechno, co máme

Aimee se toho dne původně měla vdávat za muže svých snů. Místo toho mu jde na pohřeb. Ale co kdyby se ukázalo, že její snoubenec není tak docela mrtvý?

Řeky Londýna
25.01.2018

Recenze - Ben Aaronovitch: Řeky Londýna

Alternativní realita Londýna, kterým se promenují bohové, duchové, upíři a čarodějové - a hlavní hrdina, který mezi ně spadne rovnýma nohama. Že by vymodlené pokračování Nikdykde od Neila Gaimana? Kdepak, co vás nemá!

Zrcadlové peklo
05.01.2018

Recenze: Edogawa Rampo - Zrcadlové peklo

Edogawa Rampo... i když u nás to tak nevynikne, tohle je podivné jméno dokonce i v Japonsku. Když si ho několikrát řeknete nahlas, možná vás to chytí za uši - a jestli si přečtete první povídku nebo dvě, asi budete mít jasno. Edogawa Rampo není nikdo jiný než Edgar Allan Poe na japonský způsob!

Zápisník běžkyně
19.12.2017

Recenze - Jana LeBlanc: Zápisník běžkyně

Když jsem začínala běhat, moc jsem toho k tomu nepotřebovala. Oblíkla se, vzala jsem si boty a šla. Jenže pak jsem se chtěla zlepšovat, a tak jsem před svým druhým půlmaratonem dostala běžecké hodinky, díky kterým jsem věděla, kolik jsem toho uběhla, za jak dlouho, jakým tempem i jaký byl můj srdeční tep. Jenže – elektronika je fajn, ale nedozvíte se u toho plno jiných věcí, co jako běžkyně potřebujete vědět.

Malý japonský krámek
07.12.2017

Recenze: Malý japonský krámek

Samuraj z Bretaně a gejša z pařížského předměstí hrají hlavní role v romantickém duetu s nádechem francouzsko-japonské melancholie. Stojí to za přečtení? Určitě!

Nuly
02.12.2017

Recenze: Nuly

Nuly jsou chytrý akční thriller z hackerského prostředí, šmrncnutý atmosférou středoškolského dramatu. Asi jako kdyby se na rohu potkali Terminátor, Neo z Matrixu a Harry Potter.

Deadpool - Drákulova výzva
10.11.2017

Recenze: Deadpool - Drákulova výzva

Ve chvíli, kdy světu (nebo vesmíru, to je fuk – pro nás to vyjde nastejno) hrozí záhuba rukou nějakého z dalších početných záporáků a všechny superhrdinské týmy mají zrovna lepší věci na práci, zavoláte… radši snad kohokoli jiného než Deadpoola.

Hadrový panák
26.10.2017

Recenze: Daniel Cole - Hadrový panák

Jedno tělo, šest obětí… Začíná to podivnou mrtvolou sešitou z částí šesti různých těl, docela jako hadrový panák. Pokračuje to detektivem, kterého nedávno propustili z blázince a tvůrce odporné marionety na něj má bůhvíproč spadeno. Máte odvahu zjistit, jak to skončí?

Špinavý kšefty na North Ganson Street
10.10.2017

Recenze: Craig S. Zahler - Špinavý kšefty na North Ganson Street

Znáte z televizních krimiseriálů takovou tu hru na hodného a zlého policajta? V zamrzlém vystrkově jménem Victory, kde se Špinavý kšefty na North Ganson Street odehrávají, na ty hodné můžete rovnou zapomenout. Kdo měl trochu filipa, už se odsud dávno vytratil a zbyli tu vyloženě jen ti, o které jinde nemají zájem.