Recenze

Zrcadlové peklo
05.01.2018

Recenze: Edogawa Rampo - Zrcadlové peklo

Edogawa Rampo... i když u nás to tak nevynikne, tohle je podivné jméno dokonce i v Japonsku. Když si ho několikrát řeknete nahlas, možná vás to chytí za uši - a jestli si přečtete první povídku nebo dvě, asi budete mít jasno. Edogawa Rampo není nikdo jiný než Edgar Allan Poe na japonský způsob!

Zápisník běžkyně
19.12.2017

Recenze - Jana LeBlanc: Zápisník běžkyně

Když jsem začínala běhat, moc jsem toho k tomu nepotřebovala. Oblíkla se, vzala jsem si boty a šla. Jenže pak jsem se chtěla zlepšovat, a tak jsem před svým druhým půlmaratonem dostala běžecké hodinky, díky kterým jsem věděla, kolik jsem toho uběhla, za jak dlouho, jakým tempem i jaký byl můj srdeční tep. Jenže – elektronika je fajn, ale nedozvíte se u toho plno jiných věcí, co jako běžkyně potřebujete vědět.

Malý japonský krámek
07.12.2017

Recenze: Malý japonský krámek

Samuraj z Bretaně a gejša z pařížského předměstí hrají hlavní role v romantickém duetu s nádechem francouzsko-japonské melancholie. Stojí to za přečtení? Určitě!

Nuly
02.12.2017

Recenze: Nuly

Nuly jsou chytrý akční thriller z hackerského prostředí, šmrncnutý atmosférou středoškolského dramatu. Asi jako kdyby se na rohu potkali Terminátor, Neo z Matrixu a Harry Potter.

Deadpool - Drákulova výzva
10.11.2017

Recenze: Deadpool - Drákulova výzva

Ve chvíli, kdy světu (nebo vesmíru, to je fuk – pro nás to vyjde nastejno) hrozí záhuba rukou nějakého z dalších početných záporáků a všechny superhrdinské týmy mají zrovna lepší věci na práci, zavoláte… radši snad kohokoli jiného než Deadpoola.

Hadrový panák
26.10.2017

Recenze: Daniel Cole - Hadrový panák

Jedno tělo, šest obětí… Začíná to podivnou mrtvolou sešitou z částí šesti různých těl, docela jako hadrový panák. Pokračuje to detektivem, kterého nedávno propustili z blázince a tvůrce odporné marionety na něj má bůhvíproč spadeno. Máte odvahu zjistit, jak to skončí?

Špinavý kšefty na North Ganson Street
10.10.2017

Recenze: Craig S. Zahler - Špinavý kšefty na North Ganson Street

Znáte z televizních krimiseriálů takovou tu hru na hodného a zlého policajta? V zamrzlém vystrkově jménem Victory, kde se Špinavý kšefty na North Ganson Street odehrávají, na ty hodné můžete rovnou zapomenout. Kdo měl trochu filipa, už se odsud dávno vytratil a zbyli tu vyloženě jen ti, o které jinde nemají zájem.

Psychiatr
05.10.2017

Recenze: Caleb Carr - Psychiatr

Devatenácté století má na kahánku, průmyslová revoluce vrcholí a zdá se, že do Spojených států dorazil nejnovější z nevítaných dovozních artiklů z Evropy. Amerika právě získala svého prvního sériového vraha.

Gillian Flynnová
08.09.2017

Recenze: Gillian Flynnová - Skvrna (a nejen o ní)

Příběh Gillian Flynnové může evokovat kariérní dráhu, kterou nastoupil před dvaceti lety Thomas Harris. Na to, že napsala pouhé tři knihy (poslední román vyšel v originále v roce 2012, takže její tvůrčí odmlka trvá už pět let) se jí podařilo dosáhnout nebývalých úspěchů a to nejen na knižním kolbišti; dvě z jejích knih se dokonce dočkaly filmové adaptace v hollywoodské produkci a podle třetí se připravuje televizní seriál.

Podsvětí
03.09.2017

Recenze: Michal Šefara - Podsvětí

Znáte ten pocit, kdy se jeden opravdu usilovně snaží mít něco (nebo někoho) rád? Musím konstatovat, že jedině ten mě přiměl dočíst Podsvětí.