Recenze

Dovolená s moderním fotrem
18.05.2018

Exkluzivní recenze: Dovolená s moderním fotrem

Moderní fotr se vrací! Tentokrát vystoupil Dominik Landsman ze své komfortní zóny (respektive z ní vystoupila jeho manželka Nataša) a vydal se s rodinou na dovolenou do zahraničí - a to přímo do exotického Bulharska. Myslíte, že to pro jednou proběhlo hladce? To by snad ani nebyl moderní fotr, ne?

Terapie sdílením
01.05.2018

Recenze - Ester Geislerová a Josefina Bakošová: Terapie sdílením

Online projekt Ester Geislerové a Josefiny Bakošové se dočkal knižního vydání! Nejen to - knižní verze "rozchodových vět" překonala všechna očekávání a celý náklad byl rozebrán během jediného dne. To jsme nemohli nechat bez povšimnutí a knize jsme se podívali na zoubek...

Mrtvá šelma
24.04.2018

Recenze: Jiří W. Procházka, Klára Smolíková - Mrtvá šelma

V ospalém táborském muzeu se zabíjelo. Kdo může stát za nebývale krutou, rituální vraždou místního experta na husitské války? Zdá se, že vyšetřování na vlastní pěst budou muset zahájit neurvalý bezpečák Štolba a upjatá kurátorka Weissová, neboli Jiří W. Procházka a Klára Smolíková.

Třináctkrát proto
04.04.2018

Zfilmované knihy 1 - Třináctkrát proto

Clay Jensen je relativně obyčejný teenager – možná dokonce větší vzorňák, než bývá zvykem. Dobře se učí, chová se slušně, pro alkohol nežije, nekouří a nepije, šlechtí plané jabloně a všeobecně vzato si nevybavuje, že by kdy někomu šlápl na kuří oko. Proč mu tedy přišel poštou zlověstný balíček, obsahující sedm magnetofonových kazet? A proč na prvním pásku vysvětluje (nyní již mrtvá) spolužačka, že jedním z důvodů, proč spáchala sebevraždu, je právě Clay? Proč? Třináctkrát proto.

Jepice
09.03.2018

Exkluzivní recenze: James Hazel - Jepice

Pozor, exkluzivní recenze - titul vychází 19. března! V Británii řádí sériový vrah, který náhodně vybrané a nevinné oběti zabíjí mimořádně trýznivým způsobem. Je to ale pořád vražda, když se oběť ze světa sprovodí vlastní rukou? Jestli se vám líbil Hadrový panák a vlastníte DVD všech dílů Saw, slibuji, že Jepici si zamilujete!

Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku
23.02.2018

Recenze - Jiří Hájíček: Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku

Holínky, jezeďáci, kořalka, Dukovany a okresní přebor ve fotbale. Jiří Hájíček zná svoje selský baroko důkladně a ani ve Vzpomínkách na jednu vesnickou tancovačku od svého tématu neuhýbá.

Spojené státy japonské
19.02.2018

Recenze - Peter Tieryas: Spojené státy japonské

Fašisté vyhráli druhou světovou válku, Němci obsadili Evropu a Japonsko si za použití jaderných zbraní podrobilo Spojené státy (a také půlku Asie, ale ta nikoho nezajímá). Je čtyřicet let po válce. Američané přijali japonská jména a víru ve zbožštělého císaře, americkými městy se plíží agenti tajné policie Tokkó, hranice střeží obří roboti a napříč císařstvím vládne všeobecný blahobyt – a politické dusno. Vítejte ve Spojených státech japonských.

Všechno, co máme
05.02.2018

Recenze - Kerry Lonsdaleová: Všechno, co máme

Aimee se toho dne původně měla vdávat za muže svých snů. Místo toho mu jde na pohřeb. Ale co kdyby se ukázalo, že její snoubenec není tak docela mrtvý?

Řeky Londýna
25.01.2018

Recenze - Ben Aaronovitch: Řeky Londýna

Alternativní realita Londýna, kterým se promenují bohové, duchové, upíři a čarodějové - a hlavní hrdina, který mezi ně spadne rovnýma nohama. Že by vymodlené pokračování Nikdykde od Neila Gaimana? Kdepak, co vás nemá!

Zrcadlové peklo
05.01.2018

Recenze: Edogawa Rampo - Zrcadlové peklo

Edogawa Rampo... i když u nás to tak nevynikne, tohle je podivné jméno dokonce i v Japonsku. Když si ho několikrát řeknete nahlas, možná vás to chytí za uši - a jestli si přečtete první povídku nebo dvě, asi budete mít jasno. Edogawa Rampo není nikdo jiný než Edgar Allan Poe na japonský způsob!