Recenze

Mlýn na mumie
28.07.2017

Recenze: Petr Stančík - Mlýn na mumie

Mlýn na mumie je, slovy autora, mystický, gastronomicko pornografický thriller. Nutno říci, že žádnému z květnatých přívlastků nezůstane nic dlužen.

Paula Hawkins
29.06.2017

Recenze: Paula Hawkins - Do vody

Do vody je pravděpodobně nejočekávanějším thrillerem sezóny, jejímuž uvedení předcházela mohutná propagační kampaň. Podařilo se Paule Hawkins ve své druhé knize vystoupit ze stínu Dívky ve vlaku, nebo zůstane autorkou jednoho titulu? Čtěte v naší recenzi!

Ví o tobě
17.06.2017

Recenze: Sarah Pinborough - Ví o tobě

Psychologický thriller, v hlavní roli milostný trojúhelník. Co nám to jen může připomínat?

Thug Kitchen
07.06.2017

Recenze: Thug Kitchen

Se zdravým stravováním, které je založené na rostlinných ingrediencích, se poslední dobou roztrhl pytel. Nové kuchařky s veganskými a raw recepty se vydávají jako na běžícím páse. Thug Kitchen: Fuck(t) drsná veganská kuchařka je ale o ničem jiném.

Ke dnu
01.06.2017

Recenze: Anna Bolavá - Ke dnu

Do močálů se vydávají jen ti, kteří míří ke dnu…

Frank Derrick
12.05.2017

Recenze: Mimořádný život Franka Derricka, 81 let

S hlavními hrdiny v důchodovém věku se v několika posledních letech roztrhl pytel, namátkou lze jmenovat třeba finské Babičky, českou paní Grimmovou nebo stoletého švédského staříka Alana, který stál v čele nové gerontofilní vlny a tak nějak to celé odstartoval. Jak uspěje v letité konkurenci anglický penzista, Frank Derrick, věk 81?

Poslední
03.05.2017

Recenze: Alexandra Oliva - Poslední

Co kdyby zítra přišel konec světa, a vám o tom nikdo neřekl?

Lúzři
26.04.2017

Recenze: Sophie Hénaff - Lúzři

Lúzři jsou první z oceňované série francouzských detektivek, kde hraje hlavní roli tým neschopných, nepohodlných a nežádoucích policistů. Dotyčných se však zároveň nelze oficiální cestou zbavit, proto jsou pouze elegantně odsunuti z centra dění. Obhájí Lúzři svou pověst? Stojí také za přečtení?

Příliš krátký provaz
20.04.2017

Recenze: Příliš krátký provaz

Seriózní politický thriller s hackerem v hlavní roli zní rozhodně lákavě, tím spíše, že dosud tento sub-žánr mnoho zajímavých titulů nevyprodukoval.

Země odpoledního slunce
10.04.2017

Jak to vidí Buxmaker: Země odpoledního slunce

Země odpoledního slunce je velmi rozporuplnou knihou. Na jednu stranu se jedná o nadprůměrnou historickou romanci z éry swingu, na stranu druhou za ní stojí důkladný průzkum dobových pramenů a odborné literatury. Barbara Woodová je ostřílená autorka historických románů i romantiky a ve své novince obě své vášně spojuje. Výsledný mix je velmi lákavý a čte se přes značný rozsah jedním dechem.