Čtenářské recenze

Katakomby
03.10.2017

Čtenářská recenze: Madeleine Rouxová - Katakomby

Bude zakončení trilogie Asylum a Sanctum stát za to, nebo půjde jen o slabý odvar předchozích dílů? To asi záleží na každém čtenáři v návaznosti na to, jaký očekával konec. Ten vám samozřejmě neprozradím, ale myslím si, že tábory čtenářů se budou rozdělovat.

Čtyři dohody
25.09.2017

Čtenářská recenze: Don Miguel Ruiz - Čtyři dohody

Kniha Čtyři dohody je kultovní. Ovlivnila miliony čtenářů a není snad nikdo, kdo by o ní alespoň jednou neslyšel. V podání Jaroslava Duška ožily další úrovní vtipu, šarmu a nadhledu. A jestli zlí jazykové tvrdí, že staří Toltékové ve skutečnosti neexistovali? No a co…

Jak získat lásku
22.09.2017

Čtenářská recenze: Carolyn Boyesová - Jak získat lásku

Chybí vám v životě láska? Cítíte se opuštění? Máte dost rádi sami sebe? Na tyto otázky a spoustu dalších odpovídá právě kniha Jak získat lásku.

Dopisy, které nikdo nečetl
21.09.2017

Čtenářská recenze: Iona Greyová - Dopisy, které nikdo nečetl

Autorka nám svůj příběh předkládá ve dvou časových liniích. První, hlavní a poutavější dějová linka se odehrává ve čtyřicátých letech minulého století v období druhé světové války, zatímco druhá je zasazená do nedávné minulosti.

Než odejdeš
20.09.2017

Čtenářská recenze: Clare Swatmanová - Než odejdeš

Než odejdeš je hořkosladký román od autorky Clare Swatmanové, který rozhodně stojí za přečtení. Čtenář si díky němu uvědomí, že někdy stačí jen velmi málo a celý život se nám může obrátit vzhůru nohama. Někdy stačí jeden drobný a na první pohled nenápadný okamžik, který může ovlivnit naši budoucnost.

Nikdykde
14.09.2017

Čtenářská recenze: Neil Gaiman, Mike Carey - Nikdykde

Jedinečný román z bizarního světa pod Londýnem, kde slovo „nemožné“ neexistuje, uhranul v roce 1996 takřka celý svět. Nikdykde Neila Gaimana se stalo legendou, která se dočkala řady adaptací. Mimo jiné i té komiksové, která u nás poprvé vyšla v roce 2008. Po dlouhých, předlouhých devíti letech se komiks Mikea Careyho dočkal dotisku a my se tak můžeme konečně znovu vypravit do fascinujícího dobrodružství Richarda Mayhewa a Dvířky v Podlondýně.

Víš, že tě miluju?
12.09.2017

Čtenářská recenze: Estelle Maskame - Víš, že tě miluju?

„Víš, že tě miluju?“ je první díl ze série DIMILY (v originále Did I Mention I Love You?) autorky Estelle Maskame. Ve Velké Británii se série stala bestsellerem a právem se tak zařadila mezi pět nejlepších knih pro mládež. V zimě tohoto roku se můžete těšit na pokračování „Víš, že tě potřebuju?“ a příští rok na jaře vyjde závěrečný díl s názvem „Víš, že mi chybíš?“. DIMILY trilogie si určitě získá i vás!

Colorado Kid
05.09.2017

Čtenářská recenze: Stephen King: Colorado Kid

Tentokrát (tady by se hodilo napsat spíše "onehdy v roce 2005", kdy kniha v Americe vyšla) brnkl mistr na jinou strunu a místo obsáhlého románu plného detailů nám předhodil novelku na jedno letní odpoledne u vody.

Hrej vabank
31.08.2017

Čtenářská recenze: Emma Hart - Hrej vabank

Ani poslední díl série The Game od mladičké autorky Emmy Hart, který nese název Hrej vabank, vás svým příběhem rozhodně nezklame. I v této knize můžete očekávat napětí, strach, touhu a samozřejmě i lásku a sex - právě těmito tématy je autorka proslulá. A moc dobře ví, co dělá!

Idioti 21. století
30.08.2017

Čtenářská recenze: Vesna Tvrtković - Idioti 21. století

Kniha pojednává o mladíkovi jménem Miki, který se živí jako novinář. Na základě zkušeností se svou milenkou, kterou vědomě manipuluje, se rozhodne, že by mohl vyzkoušet experiment rozšířit na své přátele. Tyto lidi nazývá Idioty. Pokusí se je vysvobodit z jejich „idiotství“, tedy přílišného altruismu, a vnutit jim svůj pragmatický pohled na svět. Vytipuje si čtyři lidi ze svého okolí, dva muže a dvě ženy, se kterými má blízký vztah.