Čtenářské recenze

Závěrka
11.10.2017

Čtenářská recenze: Miloš Urban - Závěrka

Po mysteriózních románech jako je Lord Mord, Sedmikostelí nebo Hastrman přichází známý český spisovatel Miloš Urban s milostnou novelou, jejímiž hlavními tématy jsou digitální věk, sociální sítě a neschopnost navázat hlubší citový vztah. Závěrka aneb ztížená možnost happy-endu na dvou stech padesáti stránkách rozehrává příběh amatérského fotografa Matěje Runda a jeho modelky Věry Barvířové.

Moucha
09.10.2017

Čtenářská recenze: Dominik Dán - Moucha

Dominik Dán je minimálně na Slovensku stálicí a nutno říct, že ani u nás se mu nevede nijak špatně. Není proto divu, že nakladatelství Slovart nezahálí a chrlí na nás jednu “dánovku” za druhou. Po Smrti na druhém břehu přichází na řadu i jeden z nejlépe hodnocených dílů kriminálky Našeho města - Moucha.

Se záští
04.10.2017

Čtenářská recenze: Eileen Cook - Se záští

Se záští je kniha, která mě upoutala svoji magickou obálkou a následně i anotací. Koho by nezajímal příběh, kde vystupuje dívka se ztrátou paměti, která se stala účastnicí nehody (jenž však nemusela být tak úplně nehodou)? Vzpomene si, co se stalo? A co když si nevzpomene? Nebylo by to tak nakonec lepší?

Katakomby
03.10.2017

Čtenářská recenze: Madeleine Rouxová - Katakomby

Bude zakončení trilogie Asylum a Sanctum stát za to, nebo půjde jen o slabý odvar předchozích dílů? To asi záleží na každém čtenáři v návaznosti na to, jaký očekával konec. Ten vám samozřejmě neprozradím, ale myslím si, že tábory čtenářů se budou rozdělovat.

Čtyři dohody
25.09.2017

Čtenářská recenze: Don Miguel Ruiz - Čtyři dohody

Kniha Čtyři dohody je kultovní. Ovlivnila miliony čtenářů a není snad nikdo, kdo by o ní alespoň jednou neslyšel. V podání Jaroslava Duška ožily další úrovní vtipu, šarmu a nadhledu. A jestli zlí jazykové tvrdí, že staří Toltékové ve skutečnosti neexistovali? No a co…

Jak získat lásku
22.09.2017

Čtenářská recenze: Carolyn Boyesová - Jak získat lásku

Chybí vám v životě láska? Cítíte se opuštění? Máte dost rádi sami sebe? Na tyto otázky a spoustu dalších odpovídá právě kniha Jak získat lásku.

Dopisy, které nikdo nečetl
21.09.2017

Čtenářská recenze: Iona Greyová - Dopisy, které nikdo nečetl

Autorka nám svůj příběh předkládá ve dvou časových liniích. První, hlavní a poutavější dějová linka se odehrává ve čtyřicátých letech minulého století v období druhé světové války, zatímco druhá je zasazená do nedávné minulosti.

Než odejdeš
20.09.2017

Čtenářská recenze: Clare Swatmanová - Než odejdeš

Než odejdeš je hořkosladký román od autorky Clare Swatmanové, který rozhodně stojí za přečtení. Čtenář si díky němu uvědomí, že někdy stačí jen velmi málo a celý život se nám může obrátit vzhůru nohama. Někdy stačí jeden drobný a na první pohled nenápadný okamžik, který může ovlivnit naši budoucnost.

Nikdykde
14.09.2017

Čtenářská recenze: Neil Gaiman, Mike Carey - Nikdykde

Jedinečný román z bizarního světa pod Londýnem, kde slovo „nemožné“ neexistuje, uhranul v roce 1996 takřka celý svět. Nikdykde Neila Gaimana se stalo legendou, která se dočkala řady adaptací. Mimo jiné i té komiksové, která u nás poprvé vyšla v roce 2008. Po dlouhých, předlouhých devíti letech se komiks Mikea Careyho dočkal dotisku a my se tak můžeme konečně znovu vypravit do fascinujícího dobrodružství Richarda Mayhewa a Dvířky v Podlondýně.

Víš, že tě miluju?
12.09.2017

Čtenářská recenze: Estelle Maskame - Víš, že tě miluju?

„Víš, že tě miluju?“ je první díl ze série DIMILY (v originále Did I Mention I Love You?) autorky Estelle Maskame. Ve Velké Británii se série stala bestsellerem a právem se tak zařadila mezi pět nejlepších knih pro mládež. V zimě tohoto roku se můžete těšit na pokračování „Víš, že tě potřebuju?“ a příští rok na jaře vyjde závěrečný díl s názvem „Víš, že mi chybíš?“. DIMILY trilogie si určitě získá i vás!