Čtenářské recenze

Pes Jejího Veličenstva
19.05.2017

Čtenářská recenze: David Michie - Pes Jejího Veličenstva

Corgi, malý, veselý a mimořádně inteligentní pes. Také se mu říká „liščí“. Víte, že právě tihle krasavci tvoří královskou smečku britské monarchie? A velí jí Alžběta II.? David Michie proslul díky svým Dalajlamovým kočkám, vzít si do rukou tyhle malé psíky a posadit se s nimi přímo do Buckinghamského paláce – to chce hodně odvahy. Podaří se mu do příběhu přinést to buddhistické moudro, jako tomu bývá u všech jeho knih?

Dědička ohně
16.05.2017

Čtenářská recenze: Sarah J. Maasová - Dědička ohně

Málokedy recenzujem konkrétne časti knižnej série, no v prípade Dedičky ohňa, tretieho pokračovania série Trón zo skla, som musela urobiť výnimku. Táto kniha je totiž v mnohých ohľadoch úplne výnimočná. A skvelá.

Dřív, než ji najde
11.05.2017

Čtenářská recenze: Michael Kardos - Dřív, než ji najde

Melanie Denisonová vede zcela obyčejný a nenápadný život. Nevybrala si ho však dobrovolně… A navíc se vždycky nejmenovala Melanie, to až posledních patnáct let. Předtím se její život ničím nelišil od života jiných tříletých dětí. Chodila do školky, ráda krmívala želvy v jezírku na hřišti a měla rodiče, kteří ji měli rádi. To vše se změnilo ve chvíli, kdy její otec zabil její matku (a svět věří, že i ji).

Země příběhů
27.04.2017

Čtenářská recenze: Chris Colfer - Země příběhů

Dvojčata Alex a Conner právě prožívají těžké období. Jejich tatínek zemřel, museli se přestěhovat a maminka je od rána do večera v práci, aby dokázala uživit rodinu. Oba vědí, že nic už nebude jako dřív. Jednoho dne ale dostanou od babičky knihu Země příběhů. Jedná se o pohádkovou knížku, ze které jim babička i tatínek četli, když byla dvojčata ještě malá. Ani jeden z nich ale netuší, že právě tato kniha jim navždy změní životy...

Důkaz posmrtného života
18.04.2017

Čtenářská recenze: Stéphane Allix - Důkaz o posmrtném životě

Po tragické smrti bratra se pro Stéphana Allixe smrt stává nedílnou součástí života. Rozhodne se proto společně se svým otcem, že po jeho (otcově) smrti vyzkouší takový malý experiment: tajně umístí do rakve čtyři předměty, které mu byly za života drahé.

První stříbrná kniha snů
12.04.2017

Čtenářská recenze: Kerstin Gierová - První stříbrná kniha snů

Koncem března 2017 vyšla v nakladatelství CooBoo dlouho očekávaná Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gierové, autorky úspěšné trilogie Drahokamy. Než přistoupíme k závěru snového dobrodružství, bylo by dobré si připomenout, jak vlastně začalo.

Ďábel je taky jenom člověk
11.04.2017

Čtenářská recenze: Hans Rath - Ďábel je taky jenom člověk

Když se tak ohlížím za celkovým dojmem z této knihy, je mi nad slunce jasné, že to, co mne na pekelníkovi Tonim Auerbachovi nejvíce drásalo nervy. Jeho ďábelská lidskost! Byla ta nevypočitatelnost a jasné vědomí, že ač se mu společně s Jakobem Jakobim neustále bráníme, jeho možnosti jsou mnohem větší a sahají dále, než si dokážete představit.

Deníček moderního páru
05.04.2017

Čtenářská recenze: Dominik Landsman - Deníček moderního páru

„Na nás, co chodíme s našimi ženami do divadel, oper nebo na balety, čeká po smrti nebe.“ Tahle knížka se mi nedostala do ruky náhodou. Jelikož jsem slyšela chválu na knížky pana Landsmana Deníček moderního fotra a Deníček moderního fotra 2, rozhodla jsem se, že si koupím nejprve Deníček moderního páru, abych začala pěkně od začátku.

Sedmilhářky
20.03.2017

Čtenářská recenze: Liane Moriarty - Velké malé klamstvá/Sedmilhářky

Liane Moriarty je obľúbená vďaka svojim románom, ktoré zobrazujú hlavne životy žien v strednom veku v súčasnej Austrálii, čo samo osebe neznie ako niečo s dramatickým potenciálom, no opak je pravdou. 

Ztracená
03.03.2017

Čtenářská recenze: Anna Ekbergová - Ztracená

Stíny minulosti nás vždy dostihnou... Na začátku příběhu se nám představuje Louise – vcelku obyčejná bezstarostná žena, která provozuje vlastní restauraci na polozapomenutém dánském ostrůvku. Její minulost je ale zahalena tajemstvím.