Čtenářské recenze

Anglické listí
24.07.2017

Čtenářská recenze: Alena Damijo - Anglické listí

Čekala jsem nějaký coolturní šok malého rázu, třeba že Britové nosí ponožky dva dny za sebou, ale čekal mě šok opravdový. Mimo jiné jsem pochopila, proč se Nigella Lawson proslavila svým vcelku v našich očích průměrným vařením a že tou hlavní ingrediencí opravdu v jejím vaření je vášeň a láska k jídlu jako takovému. Protože Britové fakt nevaří. A když, tak vaří to, z čeho se vám neudělá úplně dobře.

Možná jednou
20.07.2017

Čtenářská recenze: Colleen Hooverová - Možná jednou

Jaké to je, když se vám ve zlomku vteřiny celý život obrátí naruby? Jaké se vás zmocní pocity, když doslova z minuty na minutu přijdete o nejlepší kamarádku, úžasného přítele, skvělou práci i střechu nad hlavou?

Polštář
18.07.2017

Čtenářská recenze: Cynthia Sweeneyová - Polštář

Pěkný balík peněz ze svěřeneckého fondu čeká na čtyřicáté narozeniny nejmladšího ze sourozenců - aby se pak rozdělil mezi všechny rovným dílem. Jenže milá matka použije tyhle peníze na záchranu krku jednoho z dětí, potažmo svého vlastního – či spíše pro umlčení klepů a zachování dobrého jména rodiny...

Hygge
15.07.2017

Čtenářská recenze: Meik Wiking - Hygge

Štěstí. Pocit, kterého se vědomě či nevědomě snažíme ve svém životě dosáhnout. Co ale vlastně samotné štěstí je? Jak bychom ho mohli definovat? Na tuto otázku asi neexistuje jedna konkrétní odpověď.

Hrej hráčem
14.07.2017

Čtenářská recenze: Emma Hart - Hrej hráčem

Hrej hráčem je jedním z románů mladinké bestsellerové anglické autorky Emmy Hart. Je prvním dílem autorčiny série The Game, která pokračuje tituly Hrej Tajně, Hrej férově a Hrej vabank.

Magický průvodce
12.07.2017

Čtenářská recenze: Pasi Ilmari Jääskeläinen - Magický průvodce městem pod pahorkem

Říká vám něco pojem „finské podivno“? Četl někdo z vás ze skandinávské literatury i něco jiného než jen severské krimi? Ne? Tak to musíte opravdu rychle napravit! A určitě skvělou volbou bude kniha od finského autora Pasiho Ilmari Jäaskeläinena (ano, jeho jméno je opravdovým jazykovým oříškem) Magický průvodce městem pod pahorkem.

Něžná píseň
06.07.2017

Čtenářská recenze: Leila Slimani - Něžná píseň

Příběh plný něhy, napětí, krvavé bolesti duše i těla. Prý „subtilní psychologické drama“. No ano, záleží na tom, kolik vaše nervy vydrží, a pokud vám to všechno ze začátku bude připadat jako severské krimi, vydržte…

Všechno, úplně všechno
28.06.2017

Čtenářská recenze: Nicola Yoon - Všechno, úplně všechno

Vzpomenete si, jak voněl vzduch, když jste poprvé vyšli z domu? Nebo jakou chuť měl první polibek? Pro většinu z nás jsou tyto detaily zaznamenané tak dávno v minulosti, že už si nejspíš nevzpomeneme, jak jsme se cítily. Vybavíme si samotnou událost či za jaké příležitosti, ale ne horko, které nás polilo, nebo každého motýlka v našem břiše. Madeline to má ale jinak, celý život je zavřená v domě a myslí si, že je tak spokojená. Alespoň do doby, než se nastěhují noví sousedé. Pokud chcete vědět všechno, úplně všechno o této knize, čtěte dál!

Dívka v modrém plášti
20.06.2017

Čtenářská recenze: Monica Hesseová - Dívka v modrém plášti

Pokud jste někdy přečetli alespoň pár řádek Deníku Anny Frankové, víte, že se od silného příběhu nelze odtrhnout, dokud nedočtete poslední stránku. Stejně tak jsem to měla já s knihou Monicy Hesseové, autorky a novinářky The Washington Post – Dívka v modrém plášti.

Manželé odvedle - S. Lapena
16.06.2017

Čtenářská recenze: Shari Lapena - Manželé odvedle

O této knize nešlo neslyšet, myslím, že její pověst se donesla všem českým čtenářům i většině nečtenářů. Nemohla jsem odolat a musela jsem se sama přesvědčit, zda je ta kniha fakt tak úžasná. A za sebe říkám ano - pokud ještě váháte, určitě si ji přečtěte.