Čtenářské recenze

Černé lekníny
17.10.2017

Čtenářská recenze: Michel Bussi - Černé lekníny

I když rozkvetlé město Giverny působí klidným a mírumilovným dojmem, uvnitř to ve skutečnosti vře. Mezi obyvateli se totiž pohybuje nepolapitelný vrah, který má na svědomí nejeden nevinný život. Do vyšetřování se pouští policie a snaží se této záhadě přijít na kloub. Důležitým prvkem, který se prolíná celou knihou, je umění. Vždyť právě tady tvořil Claude Monet, autor světoznámých Leknínů. Díky němu toto místo navštěvují turisté z celého světa.

Závěrka
11.10.2017

Čtenářská recenze: Miloš Urban - Závěrka

Po mysteriózních románech jako je Lord Mord, Sedmikostelí nebo Hastrman přichází známý český spisovatel Miloš Urban s milostnou novelou, jejímiž hlavními tématy jsou digitální věk, sociální sítě a neschopnost navázat hlubší citový vztah. Závěrka aneb ztížená možnost happy-endu na dvou stech padesáti stránkách rozehrává příběh amatérského fotografa Matěje Runda a jeho modelky Věry Barvířové.

Moucha
09.10.2017

Čtenářská recenze: Dominik Dán - Moucha

Dominik Dán je minimálně na Slovensku stálicí a nutno říct, že ani u nás se mu nevede nijak špatně. Není proto divu, že nakladatelství Slovart nezahálí a chrlí na nás jednu “dánovku” za druhou. Po Smrti na druhém břehu přichází na řadu i jeden z nejlépe hodnocených dílů kriminálky Našeho města - Moucha.

Se záští
04.10.2017

Čtenářská recenze: Eileen Cook - Se záští

Se záští je kniha, která mě upoutala svoji magickou obálkou a následně i anotací. Koho by nezajímal příběh, kde vystupuje dívka se ztrátou paměti, která se stala účastnicí nehody (jenž však nemusela být tak úplně nehodou)? Vzpomene si, co se stalo? A co když si nevzpomene? Nebylo by to tak nakonec lepší?

Katakomby
03.10.2017

Čtenářská recenze: Madeleine Rouxová - Katakomby

Bude zakončení trilogie Asylum a Sanctum stát za to, nebo půjde jen o slabý odvar předchozích dílů? To asi záleží na každém čtenáři v návaznosti na to, jaký očekával konec. Ten vám samozřejmě neprozradím, ale myslím si, že tábory čtenářů se budou rozdělovat.

Čtyři dohody
25.09.2017

Čtenářská recenze: Don Miguel Ruiz - Čtyři dohody

Kniha Čtyři dohody je kultovní. Ovlivnila miliony čtenářů a není snad nikdo, kdo by o ní alespoň jednou neslyšel. V podání Jaroslava Duška ožily další úrovní vtipu, šarmu a nadhledu. A jestli zlí jazykové tvrdí, že staří Toltékové ve skutečnosti neexistovali? No a co…

Jak získat lásku
22.09.2017

Čtenářská recenze: Carolyn Boyesová - Jak získat lásku

Chybí vám v životě láska? Cítíte se opuštění? Máte dost rádi sami sebe? Na tyto otázky a spoustu dalších odpovídá právě kniha Jak získat lásku.

Dopisy, které nikdo nečetl
21.09.2017

Čtenářská recenze: Iona Greyová - Dopisy, které nikdo nečetl

Autorka nám svůj příběh předkládá ve dvou časových liniích. První, hlavní a poutavější dějová linka se odehrává ve čtyřicátých letech minulého století v období druhé světové války, zatímco druhá je zasazená do nedávné minulosti.

Než odejdeš
20.09.2017

Čtenářská recenze: Clare Swatmanová - Než odejdeš

Než odejdeš je hořkosladký román od autorky Clare Swatmanové, který rozhodně stojí za přečtení. Čtenář si díky němu uvědomí, že někdy stačí jen velmi málo a celý život se nám může obrátit vzhůru nohama. Někdy stačí jeden drobný a na první pohled nenápadný okamžik, který může ovlivnit naši budoucnost.

Nikdykde
14.09.2017

Čtenářská recenze: Neil Gaiman, Mike Carey - Nikdykde

Jedinečný román z bizarního světa pod Londýnem, kde slovo „nemožné“ neexistuje, uhranul v roce 1996 takřka celý svět. Nikdykde Neila Gaimana se stalo legendou, která se dočkala řady adaptací. Mimo jiné i té komiksové, která u nás poprvé vyšla v roce 2008. Po dlouhých, předlouhých devíti letech se komiks Mikea Careyho dočkal dotisku a my se tak můžeme konečně znovu vypravit do fascinujícího dobrodružství Richarda Mayhewa a Dvířky v Podlondýně.